Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Slovenija in NATO : dol s kavboji! Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. rocky
23.5.2002
Najprej se lahko vprašamo: kako je nastala zahodna civilizacija, ki jo pooseblja ZDA. V parih stoletjih so poklali celo celino ljudi, ki so pač tam bili prvi in niso bili istega mišljenja kot je (bil) beli človek. No in začela se je zgodba o uspehu, Pod kvazikrinko demokracije taista ZDA že stoletja izkorišča, ubija, izvaja genocid, krade, izkorišča, In to seveda ni ostalo le pri domorodcih. Ta ogabna pošast steguje lovke po vseh celinah! Ne bom omenjal Hirošime, Nagasakija, sramoto v Vietnamu, Somaliji, Angioli, Iraku, Jugoslaviji, Afganistanu, . In kdor se upira naj bi bil delikvent, terorist, . Če umre 1 američan se zdrzne ves svet. Seveda je treba tajoj brezkompromisno obračunati z zločinci(tako kot so obešali Indijance, ki so se le borili za svojo zemljo). Če umre milijon Hutujcev ali Tutsijev je to nekaj čisto normalnega. Le kdo bi kaznoval krivce? Enostranska merila se mi gnusijo! Gnusi se mi jenkijevska sodrga, ki odkrito in prikrito (še vedno) ropa, ubija, krši mednarodna pravila, ukazuje celemu svetu, vsiljuje svoje (najboljše????)vrednote vsej zemeljski obli,..

In kdo smo mi Slovenceljni? Bečki konjušarji smo!Narod brez hrbtenice! Brez ponosa! Klečeplazniški hlapci samozvanega svetovnega policaja, ki nad seboj ne priznava nobene višje sile. Ja gospod Bush! Lizali ti bomo rit. Odloči se po svoji vesti! Aja, danes bomo pač klali Somalce. Jutri bomo Iračane. Pojutrišnjem bomo potolkli par tisoč manjvrednih človečkov. Seveda njihovo zalego tudi! Dajmo, gremo v vojsko! Gremo podrepkovat! Juhej! Rad bi bil mučenik ! Rad bi padel pod kroglami ljudi, ki mi niso nič naredili! Ki so prišli v konflikt z našimi masterji Američani! Seveda:prvi sem! To je moj boj! Da se borim proti teroristom! So skrajno nevarni! Porušili so že pol Slovenije! Ja, spravljajo se na miroljubne in pravične države, ki nikomur niso storile nič žalega! Zbrišimo njihovo drugačno mišljenje! Dajmo jih! Najuriš! Gremo Slovenčki! Koljimo človeške brate in sestre, da bomo varni! Vsi nas ogrožajo!

Da potegnem črto pod vse skupaj: Meni ne gre za koristi! V to se sploh ne poglabljam več! Ne gre mi za denar! Ne gre mi varnost! Gre mi za MORALO! Zato:hvala ne jenkiji! Gnusite se mi! Svoje orožje si lahko stlačite v rit! Varnejši sem pred Abu Zubajdo, Osamo Bin Ladnom, Huseinom itd, kot pa pred vami! In jih tudi bolj spoštujem! So ljudje, ki imajo hrbtenico in so znali reči ne!

2. stju
24.5.2002
>Najprej se lahko vprašamo: kako je nastala zahodna civilizacija, ki jo pooseblja ZDA. V parih stoletjih so poklali celo celino ljudi,
Se prej se lahko vprasas, kaj je v tem casu pocela Evropa in od kod so pripluli beli priseljenci.

>Pod kvazikrinko demokracije taista ZDA že stoletja
Mi lahko izdas, kdo ima ne-kvazi demokracijo?

>Ne bom omenjal Hirošime, Nagasakija, sramoto v Vietnamu, Somaliji, Angioli, Iraku, Jugoslaviji, Afganistanu
No, pa se ustaviva pri nam najblizji ameriski zrtvi: Jugoslaviji. Kaj bi po tvoje morala narediti ZDA oz. NATO? Sesuti Jugo takoj ko je Milosevic prvic povzdignil glas? Ali pa sploh ne posredovati in raje pocakati, da se nori Balkanci med sabo pokoljejo?

>, . In kdor se upira naj bi bil delikvent, terorist, . Če umre 1 američan se zdrzne ves svet. Seveda je treba tajoj brezkompromisno obračunati z zločinci(tako kot so obešali Indijance, ki so se le borili za svojo zemljo). Če umre milijon Hutujcev ali Tutsijev je to nekaj čisto normalnega. Le kdo bi kaznoval krivce?

Ne razumem, kaj bi ti sploh rad: da americani se bolj odlocno vzdrzujejo red in mir na svetu, ali da se sploh ne mesajo v medsebojna obracunavanja drugih?
Ali pa enkrat eno, drugic drugo, pac vedno nasprotno od tistega kar storijo.

>Enostranska merila se mi gnusijo! Gnusi se mi jenkijevska sodrga,
Ostala sodrga se ti ne gnusi, samo jenkijevska?

>Gre mi za MORALO!
Kaj je morala? Tisto, kar imas ti za dobro?

>Varnejši sem pred Abu Zubajdo, Osamo Bin Ladnom, Huseinom itd, kot pa pred vami! In jih tudi bolj spoštujem! So ljudje, ki imajo hrbtenico in so znali reči ne!
Svoj NE so znali lepo podkrepiti s pobijanjem nedolznih ljudi. Zares spostovanja vredno.

3. D_H
25.5.2002


>No, pa se ustaviva pri nam najblizji ameriski zrtvi: Jugoslaviji. Kaj bi po tvoje morala narediti ZDA oz. NATO? Sesuti Jugo takoj ko je Milosevic prvic povzdignil glas? Ali pa sploh ne posredovati in raje pocakati, da se nori Balkanci med sabo pokoljejo?

250.000 Mrtvih ! Saj so se poklali med seboj, jebem ti ! 2 Miliona beguncev !!!! Ko se je Slovenija hotela odcepiti skupaj z Hrvaško je bil Jason Baker ( USA STATE DEPARTMENT ), tisti ki je skupaj z ockom Bushem PODPIRAL Milosevica in NI podpiral razdiranja Jugoslavije. Mesto Sarajevo je bilo oblegano dlje od Staljingrada, 12.500 mrtvih, in sele nato nekaj NATO avionckov.

Kdo je zrusil Milosevica ? NATO ? Jok brate. Ko je NATO napadal so bili Srbi najbolj združeni. Miloševiča je zrušil 5. Oktober in ljudstvo samo, na presenečenje Yenkijev in NATA !

Konec vedno naredi tisti ki je sprozil zacetek. LJUDSTVO in ne " kavboji ".

>
>Ne razumem, kaj bi ti sploh rad: da americani se bolj odlocno vzdrzujejo red in mir na svetu, ali da se sploh ne mesajo v medsebojna obracunavanja drugih?

Ti pa meni povej, kako to oni vzdržujejo mir in red po svetu. Na kavbojsko " Dead or alive " ? Z prekrivanjem pobitih civilistov " colateral demage " ?

Z eksplotacijo ljudi, planeta ? Americanov je za 6,3% zemeljske populacije, imajo v lasti 50% naravnih dobrin planeta - verjemi mi niso na njihovem ozemlju.

Ce bi Americani " vzdrzevali red in mir ", samo zaradi ljudi in clovestva, bi jim ploskal. Vendar ne, prvo je Nacionalna varnost, potem je Nafta, potem je pa Bombardiranje in Hollywoodsko igranje dobrih fantov.

Seveda, če bi pravne definicije The Immigration and Nationality Act 212 (3) (B) uporabili za dejavnosti ameriških državnih organov, bi z lahkoto ugotovili, da Centralna obveščevalna agencija (CIA), Nacionalna varnostna agencija (NSA), Zvezna preiskovalna agencija (FBI), ameriška vojska in druge uradne institucije ameriške države redno izvajajo teroristična dejanja - na Bližnjem vzhodu, v Nikaragvi, na Kubi, v Kolumbiji, Hondurasu ... Da so CIA, NSA, FBI ... dejansko teroristične organizacije. Da je zato ameriška vlada, ki njihove teroristične dejavnosti podpira in ukazuje izvajanje teh dejavnosti, dejansko teroristična vlada in so torej ZDA teroristična, malopridna država. Najbolj malopridna država na svetu in edina država, ki je bila na mednarodnem sodišču v Haagu uradno obsojena zaradi terorizma.
Ameriška "vojna proti terorizmu" je zato samo propagandna farsa. Kajti ni mogoče najti pravne definicije terorizma, ki bi obsojala dejanja Osame bin Ladna, Al Kaide in talibanov, a bi hkrati izključevala dejavnosti, ki jih izvajajo ZDA. Razen, seveda, definicije, ki jo je Georgeu W. Bushu ml. uspelo vsiliti ameriško pravovernim politikom, tudi slovenskim: teroristično dejanje je vsako dejanje proti interesom ZDA in terorist je vsak, ki si drzne kakorkoli nasprotovati ciljem ameriške vlade.

Dogodki 11. septembra 2001 so bili zares prelomni, a ne v smislu, kot nam ga skušajo prodati ameriški propagandisti. Enajsti september 2001 ni pomenil prvega dejanja v "obdobju terorizma" - celotno 20. stoletje je bilo obdobje terorizma, v katerem so večino terorističnih dejanj zagrešili ZDA in njihovi zavezniki. Enajstega septembra se je zgodilo nekaj prelomnejšega: žrtve kolonializma so se prvič maščevale v samem središču kolonialne sile. Enajsti september je dokazal, da ponižani in razžaljeni niso nemočni, da lahko v svojem obupu prizadenejo tudi najmočnejšo velesilo. Po 11. septembru začenjajo strateški analitiki govoriti o "asimetričnih konfliktih" - novo stanje, v katerem lahko postanejo tudi državljani imperialistične države "stranska škoda" (collateral damage) maščevalnega napada šibkejših, kar je bilo pred 11. septembrom rezervirano le za prebivalce "tretjega sveta".

4. rocky
25.5.2002
Tale 3 tip kr razmišlja s svojo glavo!Razveseljivo, da se tudi taki najdejo! Drugemu lahko očitam pomanjkanja znanja iz nekaterih zgodovinskih obdobij, oziroma pomanjkanje kritičnosti.

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com