BLOG | IGRE | ARHIV

Lažnivcu v bran

Odstopi naj, kričijo, ter se zmrdujejo nad lažnivcem. A kaj v resnici hočejo?

Golobič ni prvi politični veljak, ujet na laži. Hočejo pa da je prvi, ki naj odstopi. In pravzaprav edini, iz vsega lažnivega krdela, ki bi ga sploh doletela kakšna kazen.

Kaznovan ni bil Janša, ko je lagal o avtorstvu "svojega" govora, in zanj celo prejel nagrado. Niti ne Grims, ko se je pohvalil, da je povsem sam spisal zakon o RTV, predtem pa odločno vztrajal, da so ga neodvisni strokovnjaki. Pa te so še nedolžne...

Rupel je pred kamero dramatično zatrdil, da so njemu in ostalim diplomatom američani pokazali nedvoumne dokaze o Saddamovem famoznem orožju, in da mu tokrat javnost preprosto mora verjeti na besedo. Rupel je lagal, v napadu, ki je sledil, pa je bilo ubitih čez sto tisoč civilistov.

Pred vstopom v NATO je taisti Rupel prisegal, da se zaradi NATA obrambni stroški ne bodo povišali niti za cent, kvečjemu znižali. Pozneje je nakup dragih Patrij upravičeval prav z zahtevami NATA.

Seveda je našteto le vrh ledene gore, tudi če se omejimo na zgolj povsem evidentne in dokazljive laži.

Golobičeva laž ni nikakršen eksces, niti ne izjema, ampak je pravilo, in to dodobra uveljavljeno. Zakaj že torej naj - zgolj on - odstopi?

aljosa, 12.6.2009

Objavi komentar

aljosa © 2000 - 2020